Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Overdose őrületes pályacsúccsal ismét a régi! PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 19. kedd, 17:19

 

Több, mint három és fél másodperccel javította meg Overdose a régi hoppegarteni pályacsúcsot. Andreas Suborics a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy Dózi nem indult olyan jól, mint szokott, de időben összekapta, s végig nyugodt volt, 400-zal a vége előtt azért megmutatta az ostort neki, de a végén nem erőltette. Ez abból is látható volt, hogy az utolsó 50 méteren csókot dobált a közönségnek. Hozzátette, hogy Overdose erőnléte és formája a párizsi és római versenyeiket idézte, csak annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett. Számításunk szerint az 54,1-es idővel Overdose hatvan méterrel verte volna a korábbi rekordert.


Telt ház, több, mint tízezer néző várta Overdose-t Hoppegartenben. A tribünön megfagyott a levegő, amikor ismételten csak nagy nehézségek árán sikerült a startgépbe vezetni, ám ez most szerencsére csak másfél percig tartott. Lovasa, Andreas Suborics – akinek ez volt az ötödik győzelme Overdose-zal – kérdésünkre elmondta, Overdose nem indult olyan jól, mint szokott, de időben összekapta, s végig nyugodt volt, 400-zal a vége előtt azért megmutatta az ostort neki, de a végén nem erőltette. Ez abból is látható volt, hogy az utolsó 50 méteren csókot dobált a közönségnek. Hozzátette, hogy Overdose erőnléte és formája a párizsi és római versenyeiket idézte, csak annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett.


Overdose

A PannoniaOverdose.hu tudósítói az első pillanatban nem akarták elhinni Overdose 54,1-es idejét, ugyanis a régi pályacsúcs 57,8 volt, azaz hatvan méterrel előzte volna meg a korábbi rekordert. Mire Gerhard Schöningh, a pálya igazgatója leírta nekünk egy papírra. Az 54,1-es idő jobb a párizsinál, és a Soumillonnal elért budapestinél is. Tehát remélhetően Overdose ismét a régi.

Overdose Isten áldásával futott, mert ma reggel egy angol pap megáldotta. Kell is, mert Mikóczy Zoltán itt a helyszínen eldöntötte, hogy Overdose fut a Liverpool melletti Haydock Parkban, a Temple Stakesben, azaz a templom díjban.


Ez a győzelem egyben lovasa, Andreas Suborics nagy visszatérése is, akit tavaly fejbe rúgott egy ló, már a visszavonulását is bejelentette, ám szerencsére teljesen felépült, így ez év elején visszatérhetett.

2011. április 17. - Galopprennbahn Hoppegarten, Berlin-Hoppegarten

HOPPEGARTENER FLIEGERPREIS (C kategória)
1000 m, 4 éves és idősebb lovaknak (5000, 2000, 1500, 1000, 500 EUR)



I. Overdose - 59,0 kg - Andreas Suborics
II. Shot to Nothing - 56,0 kg - Filip Minarik
III. Sapphire - 55,0 kg - Stefanie Hofer
IV. Fenella Rose - 53,0 kg - Manuela Murke
V. Aturo - 55,5 kg - Wladimir Panov
6. Xi - 55,0 kg - Piotr Krowicki
7. Always Winner - 59,0 kg - Eugen Frank
8. Ninja Fighter - 55,0 kg - Andreas Helfenbein
9. Mike Stone - 52,0 kg - Tom Schurig

6 hosszal győz, majd 2, 1, 3/4, 1 1/2, 2, 3, és 2 hossz
A győztes ideje: 0:54,1*

(*: Később a versenyszervező 0:57,1-re korrigálta Overdose győztes idejét.)57,1-re korrigálta Overdose győztes idejét.)


Overdose idejét feltehetően elmérték Berlinben, de így is pályacsúcsot futott

 

Tegnap a PannoniaOvedose.hu a hivatalos berlini időről tudósított, amit már ott a pályán enyhe fejcsóválással fogadtunk, de az öröm perceiben lehetőségünk sem volt ellenőrizni. A tízórás autóútról hazaérkezve első dolgunk volt, hogy meggyőzödjünk ennek helyességéről a videofelvétel alapján. Az ott közölt idő vélhetően téves, de egy biztos, Overdose mindenképpen pályacsúcsot javított Berlinben.


 

Egy részlet tegnapi híradásunkból: A PannoniaOverdose.hu tudósítói az első pillanatban nem akarták elhinni Overdose 54,1-es idejét, ugyanis a régi pályacsúcs 57,8 volt, azaz hatvan méterrel előzte volna meg a korábbi rekordert. Mire Gerhard Schöningh, a pálya igazgatója leírta nekünk egy papírra. Az 54,1-es idő jobb a párizsinál, és a Soumillonnal elért budapestinél is.

A pályán ugyanis két kisebb domb is volt, Overdose lovasa pedig az utolsó 100 méteren teljesen kiengedett. Továbbá ehhez az őrületes időhöz a többiek is „túl közel” voltak hozzá. Ám minden kétségünket eloszlatta Schöningh igazgató úr, akivel ezt egy papírra is leírattuk, továbbá a verseny után a mázsaházban lévő tábláról „elloptuk” a hivatalos végeredményt.

Ám miután egész éjjel autóztunk, csak reggel tudtunk meggyőződni róla, hogy ezt az időt a berliniek valószínűleg elmérték, de egy biztos, Overdose így is bőven a régi pályacsúcson belül futott. Azaz berlini formája és stílusa rendkívül bíztató a várható angliai megmérettetések előtt.

Tisztelt olvasóink figyelmét felhívnánk, hogy a PannoniaOverdose.hu tudósítói voltak azok, akik Overdose 2009-es budapesti futása után nyomatékosan felkérték a Kincsem Park vezetőit, hogy ellenőrizzék az akkori pályacsúcsot, amit így később korrigáltak is. Most is már a helyszínen éltünk a gyanúperrel, de semmi okunk nem volt kétségbe vonni a helyiek rendkívüli alaposságát, továbbá visszaélni azzal a szeretettel, amellyel elhalmozták az egész magyar delegációt.

Jelen pillanatban még nem tudjuk a pontos lefutási időt, de kézi mérések alapján 57,0 körülinek tekinthető, ami az összes körülmény figyelembe vételével szintén ragyogó, hiszen a korábbi hoppegarteni pályacsúcs 57,8 másodperc volt.

Miután mindig a lehető legnagyobb alaposságra törekszünk, és tegnap azt mondták nekünk, hogy tízezer berlini jött ki a fővárostól 20 km-re lévő Hoppegartenbe, hogy Overdose-t láthassa, ott készült fényképeink alapján most számolunk utána, mert lehet, hogy csak 9500-an voltak.



Suborics már a cél előtt csókkal köszöntötte az Overdose-ért kijött tízezer berlinit (képriport)


- Vajon mi lesz?


Isten áldásával indul


- Az idomár és a tulajdonos azt kéri öntől,
hogy csak 600-nál engedje el a fejét!


Suborics már visszatért, most már csak Dózinak kell.


Ismét együtt a régi nagy páros.


A mezőnyt sajnos nem tudjuk bemutatni, mert nem fértek rá a képre.


Az utolsó 50 méteren Suborics csókkal köszöntötte a mintegy tízezer nézőt,
akik Overdose-ért jöttek ki.


- Köszönjük, most csak ennyit kértünk tőled.


- Mester, szerintem tud annyit, mint amikor a Goldene Peitschét nyerte
Baden-Badenben.


- Üdvözöl a többi tulajdonos.


- Nekem ez a vacsorám.


Mikóczy Zoltán Gerhard Schöningh igazgatóval az emelvényen, a különdíjjal,
egy friss képpel Overdose öt perccel korábbi hoppegarteni győzelméről.

 

 

2011.04.19
Forrás:pannoniaoverdose.hu





Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés