Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Iker csikók születtek! PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 01. péntek, 06:24
Nagyon ritka esemény történt  Columbia Cityben lévő Conley és Koontz Állatkórházban múlt héten.
Egészséges ikercsikók születtek meg egy 16 éves pinto származású kancától. A kanca akit Tikinek hívnak szinte gond nélkül ellette meg a két pici csikót.


Tiki és két pinto csikója


A tulajdonos a Mason család  tudott  róla, hogy Tiki ikervemhes ezért a tudományt kérték segítségül az ellésnél és nagy odafigyeléssel követték a kanca életét a vemhesség alatt.


A két csikó a boxban
 
"Nem lepett meg minket az ikercsikók megszületése mivel tudtuk, hogy Tiki ikervemhes"-mondta Laura Mason.
" Ultrahangoztuk a kancát 19, 29, 41 és 72 napra rá a vemhesség után is."
"Ikercsikóknál az első pár hét az amikor nagyon oda kell figyelni és probléma adódhat, de ezek a kis csikók teljesen egyészségesek és életképesek lettek" mondta Grant Minnemeyer.
 

Ikercsikók gazdáik társaságában

Mivel méretük is igen pici ezért valószínület Ők pónik maradnak majd.-tette hozzá.
A kanca az első két órában nem is fogta fel mi is történt, nem tudta eldönteni, hogy melyik oldalra álljon és hogyan védelmezze a csikóit.
 


Videó az ikercsikókról
 
 
"Két kis jövevény született és egy kicsit ideges is volt de hamar rájött, hogy semmi gond nincs csak két csikót kell felnevelnie" mondta Ryan Minnemeyer.
Körülbelül minden tízezredik vehemből alakulhat ki egy ikervehem, ebből is kb. 9% amit ki is hord egy kanca és még kisebb az esélye annak, hogy egészséges csikók születnek és a kanca is életben marad.


2011.04.01
Bertók Viktor
Horsetrader Team
Forrás:equilifestyle.com
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

Hozzászólások 

 
+1 # Szabó Szilvia 2011-04-01 11:28
Nagyon édesek. :) :)
Csak egy észrevétel, nem kekeckedés, tényleg a segítő szándék vezérel, csak fontos dolog, egy szó félre lett fordítva: Paint Horse csikók és nem pintók. ;)
A Paint Horse egy fajta, a paint pedig egy szín. :)
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés