Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lókovács segített a zsiráfon! PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. március 20. vasárnap, 20:08

Pedikűr altatásban

 
Nyíregyháza - Pedikűrös járt a helyi állatkert zsiráflányánál.

Nikola (13) patái ugyanis rendellenesen egymásra nőttek, ami nehezítette az állat mozgását, és ízületi problémákat, gyulladást okozott a bokájában. Segítség nélkül pedig félő volt, hogy lesántul. Szerencsére a három órás „operáció" jól sikerült.

 

 
Barsi Zoltán gyógykovács, és segédje Perge István a zsiráf mind a négy patáját rendbe hozta. Az állat fél órával később már fel is állt
 

 - A zsiráf altatása nagyon veszélyes, ezért nem meglepő, hogy Nikola hazánkban csupán a második zsiráf akinél vállalták a kockázatot.

 

 
Az alvó állat hosszú lábait kötelekkel rendezték el, a fejét pedig felpolcolták, hogy ne essen baja az állatnak
 

 

Az altató adagolásához az állat súlyát csak becsülni lehet, ráadásul mikor elbódul félő, hogy hosszú lábai összeakadnak. Nikola szerencsére szépen lassan lefeküdt, a nyakát felpolcolták. Ezután jöhetett csak a gyógykovács - mesélte Szalai Rita, az állatkert sajtómunkatársa.

 

2011.03.20

Forrás:blikk.hu

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés