Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

OTP Bank Lovas Világkupa Vasárnapi eredmények PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. december 05. vasárnap, 17:10

Olasz győzelem a Joker ugratásban

Több mint 5 másodpercet verve a második helyezettre, maximális ponttal nyerte Roberto Turchetto a vasárnapi program első versenyszámát, az 1,40 m-re kiírt Pilsner Urquell Kupát Sangria nevű 11 éves holland kancájával(Wellington x Landwind II B). Pirik Zsolt a négy maximális pontot szerző lovas közül a második legjobb időt lovagolta, így a második helyen végzett a jó öreg Havannával (Cassini x Silvester). Az első hat helyzet közül sajnos nem volt több magyar lovas, a harmadik helyen Markus Saurugg (AUS) végzet Success 9 nevű 8 éves holsteini kancájával (Ramirado x Carthago).

Pirik Zsolt: „Úgy döntöttem, ma már nem indulok Havannával a Nagy Díjban, mert az előző napon már nehezére estek az összetett akadályok, így aztán inkább a szóló akadályokból álló Joker versenyszámot választottam. Lehet, hogy ez volt az utolsó versenye, most úgy érzem, itt az ideje, hogy nyugdíjba vonuljon.”

 


Hírességek versenye a Lovas Világkupán

Pataki Attila rockzenész címben szereplő dala részben valóra vált, világot ugyan nem, de győzelmet hozott az álom. Az Adrenalin Kupa: művészek és sportolók fogathajtó versenyében kilencedik indulóként a hatszoros világbajnok fogathajtó, Lázár Zoltán segédhajtóval óriási tempóban hajtott át a startvonalon, saját zenére lendületes hajtással, még két verőhibával is átvette a vezetést és ezt már az utána indulók sem tudták felülírni. 2010-ben az ADRENALIN KUPA győztese Pataki Attila lett.

A versenyben 12 híresség ült bakra, a domonyvölgyi nóniusz fogatokon a világbajnok testvérpár, Lázár Vilmos és Zoltán segítette őket. Vetélkedtek zenészek, színművészek, műsorvezetők, labdarugó edzők, a technikai sport kiválóságai. A pályabemutató során a címvédőként érkező Mága Zoltán hegedűművész az esélylatolgatás során Fábry Sándort jelölte meg győztes esélyesként. Fábry Sándor erre gyorsan megjegyezte: Minden megtörténhet, mert a ló az nem esztergagép! Elsőként Balog Gábor öttusa világbajnok érkezett az aréna pályájára, Lázár Vilmossal, hibátlanul teljesítette a feladatot. A hatodik indulóig folyamatosan javították meg a hajtók az eredményeket, a hatodikként pályára hajtó Mészöly Géza, az Újpest labdarugócsapatának edzője, Lázár Zoltán segédhajtóval, lendületes hajtással átvette a vezetést, de végül ez az eredmény a második helyre lett elég. Az utolsónak induló Talmácsi Gábor kiváló motorversenyző számára nem ismeretlen a sebesség, ezt bizonyította, amikor Lázár Zoltán segédhajtóval ,,végig száguldott” a pályán, még két verőhiba is belefért a harmadik helyet jelentő eredménybe, hiszen így is mindössze 16 századdal maradt le a képzeletbeli dobogó második fokáról.

A verseny fantasztikus hangulatban, óriási közönségsiker közepette zajlott. A művészek és sportolók lovasbarátsággal évről évre szívesen segítik a lovassport népszerűsítését, ezért is ülnek bakra minden lehetséges alkalommal.


 

Magasugrás kétlábon

Zakó,nyakkendő, mezítláb – ÖT FIÚ, akik a ló mozgását utánozva ugorják át az akadályokat. A napszemüveg öltöztet?  A zakók ugyanis már lekerültek az ugrókról. Néhány akadály leesik, sebaj ! A lányok tapsolnak. A fiúk elegánsan sétálgatnak – pályabejárás avagy megbeszélik a következő ugrás variációit? lehet, hogy mégsem, hisz most már a nadrágjuktól is szabadulnak, s egy szál bermudában ugorják meg a testmagasságukkal egyező akadályokat. Az ugrások könnyedek, elegánsak – akár egy lassított felvétel.
 

CBA Kupa Nemzetközi Puissance verseny

206- cm-rel Krucsó Szabolcs és Regale Regatta (Clerus X Corrado) nyerte a 2010-es Világkupa Puissance versenyszámát.

A 196 cm-t sikeresen teljesítette Jován Richárd lova, a mezőhegyesi tenyésztésű, Koppány apaságú Vajk; Szuhai Gyula lova, a Papillon Rouge apaságú, Iasco Mouche; Zárug Gyula és Centius (Cento x Fillius) és Szentirmai Ferenc francia tenyésztésű Rosája.


 

Póni galopp a Bonafarm-Bábolna Takarmány díjáért

Szarkaláb és Habsburg Zsófi verhetetlennek bizonyult a 2010-es póni galopp futamokban. Előfutam, középdöntő és döntő megnyerése után kétség sem maradt afelől, hogy a 4 éves szürke Szarkaláb 2010 leggyorsabb pónija. Idén az esélyek kiegyenlítése érdekében kis mértékben változtak a verseny szabályai: csak 125 cm alatti és 12 évnél fiatalabb lovasok vehettek részt a futamokban. Szarkaláb ennek ellenére a futamok abszolút favoritja lett, igazi verseny csak a további helyezésekért alakult ki. A döntőben másodikként ért a célba a porcelántarka Palacsinta, Erdélyi Zsófiával a nyergében, harmadik lett Kegl Annabella és a pej Gerzson.

Kádár Péter a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott a póni galopp versenyszámok támogatásáról: „A kezdetek óta örömmel állunk a Világkupa póni galoppversenyszámai mellé, sőt, ragaszkodunk a lehetőséghez, hogy pont a legkisebbeket támogathassuk. Három gyermek édesapjaként átérzem, mit jelent a gyerekeknek az, ha a Világkupán szerepelhetnek.  Minden alkalommal nagy élmény látni, hogyan tudnak küzdeni, mennyire komolyan veszik a versenyt a gyerekek, milyen örömmel jönnek a díjátadásra. Ha őket támogatjuk, a jövő reménységeit karolhatjuk fel. Cégünk közel 900 féle terméket gyárt, a jól ismert Mythos lótápon kívül számtalan haszonállat és kisállat tápot forgalmazunk. Igaz ugyan, hogy nem a lótáp a legfontosabb termékünk, de egy olyan termék, ami marketing szempontból fontos, sok ajtót nyit meg számunkra. Az sem mellékes szempont, hogy a Világkupán négyszer adhatjuk át a díjunkat, mind a négy futamot ugyanúgy díjazunk.”

 

OTP Bank Nagydíj Fogathajtó Döntő

A szombati bemelegítő verseny fordított sorrendjében hajtottak pályára a világkupa forduló budapesti résztvevői. A hét induló között öt világbajnokot köszöntött a lelkes közönség. A többesélyes döntőben a svájci Daniel Würgler másodikként indult és a tegnapinál látványosabb formában, hibátlanul és nagyon gyorsan teljesítette a pályát, ezt az időt, 127,43 másodpercet,  végül senki nem tudta megismételni. Az ausztrál Boyd Exell óriási vágtában hajtott, de két verőhibát vétett, ezzel együtt is csak 39 századdal maradt le a svájci hajtó mögött. A háromszoros világbajnok Ulrich Werner fogata szinte repült az akadályok között, de két akadályban is hibázott, így csak harmadikként jutott a végső sorrendet eldöntő összevetésbe, ahol elsőként kezdett.  Jó tempóban, hibátlanul hajtott, ezzel feladta a leckét az őt követőknek, hiszen minimális volt a különbség közöttük. Az összevetésben Boyd Exell is óriási iramban hajtott, de hibázott, az egyik összetett akadályt újra is kellett építeni utána, de a második hely így is az övé lett. Az összevetés utolsó indulója, Daniel Würgler kezében volt a győzelem, de három akadály is gondot okozott számára, ezzel az első helyet ,,átengedte” honfitársának, Ulrich Wernernek, összesítésben végül a harmadik helyen végzett .  Az aréna közönsége óriási ovációval és szeretettel fogadta a magyar hajtókat.  Juhász Péter hibátlanul hajtott, jobb volt az ideje, mint a tegnapi, de ez is csak a hetedik helyre volt elég. Kedvenc zenéjére, óriási tapsvihar közepette kezdett Lázár Zoltán. Változtatott tegnapi fogatán, látványosabban haladtak lovai, az egy verőhiba és némi megtorpanás miatt azonban nem került a döntőbe. A tegnapi bemelegítő verseny győztese, Dobrovitz József , aki szabadkártyásként hajtott, a közönség lelkes bíztatása mellett teljesítette a pályát, de négy verőhiba becsúszott, és ezzel a magyar remények elszálltak.

 

2010.12.05

Forrás:lovasvilagkupa.hu
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés