Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

OTP Bank Ló-Erőpróba-Tornaóra Lóháton PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. december 04. szombat, 08:37

Négy gyerek, két kutya és két póni alkottak egy-egy csapatot abban a különleges ügyességi versenyben, amelynek a lényege: minél gyorsabban végigérni a kijelölt pályán. Kutyák kezdtek, majd gyalogos gyerekek szlalomoztak, végül a pónik teljesítették a feladatot. A csapatok második résztvevői ugróakadályokon keltek keresztül, közben folyamatosan bíztatták őket csapatvezetőik: a Piros Csapatnál Lázár Zoltán, a Fehér Csapatnál a tinisztár, Lola, a Zöld Csapatnál Lázár Vilmos. Ezzel még nem volt vége a megpróbáltatásoknak. Miután célbaértek, egy emberként kellett elhúzniuk egy-egy méretes Audi Q7-t.

 

A délelőtti és délutáni verseny fergeteges hangulatban zajlott, többezres gyerekközönség lelkes biztatása mellett. A délelőtti és délutáni versenyt is a Zöld Csapat nyerte (Jármy Tibor, Jármy Vince, Jármy Emese/Kinga és Szabadhegy Mátyás). Igaz, délután már Talmácsi Gábor és Lázár Zoltán segítették őket, és egy Olimpiai bajnok kutyus is volt a csapatukban. A fehér csapatnál az öttusás Marozsi Ádám lelkesítette a gyerekeket, így délután csak néhány hajszállal maradtak le a győztes csapattól.

 

 

A következő tanév elejétől tervezik a XVI. kerületi Hermann Ottó Általános Iskolában a lovagoltatást, a lovaglás oktatásának bevezetését az iskolai testnevelés órák keretein belül.  A gondolat lelkes támogatója Pekár Istvánné az általános iskola igazgatóhelyettes asszonya.

 

„Nagypapámnak két lova volt, s mikor itatni vittük őket Nagymamámmal, mindig felültünk a hátukra. Itt  „fertőződtem meg” a lovak iránti szeretettel.  Célom, hogy minél több iskolás gyerek kerüljön ló közelbe, s mire felnő, tanuljon meg lovagolni. Az iskolai lovaglás oktatása során a hangsúlyt a képességek fejlesztésére, a lelki egyensúly megtartására – ha kell visszabillentésére - , a természethez való közelebb kerülésre fordítjuk. Tervem, hogy szeptemberben tömbösített testnevelés órák keretein belül elindítjuk a lovaglás oktatását. Ebben az önkormányzat részéről Kovács Péter polgármester úr támogatására számítunk, míg a Magyar Lovas Szövetség részéről Lázár Vilmos elnök úr biztosított minket a szakmai segítség megadására.  Ennek első kézzel fogható megnyilvánulása, hogy iskolánk gyerekeit elhozhattuk a Lovas Világkupára, ezzel is motiválva őket a lovaglás irányába.”

 

Séra Bettina ötödik osztályos tanuló:

„3 éve lovagolok, s még soha nem voltam a Lovas Világkupán. Nagyon örülök, hogy itt lehetek. A XVII. kerületi Akadémia Lovas Egyesületben lovagolok, Csipke nevű kedvenc lovacskámon. Később szeretnék díjugratásban vagy militaryban versenyezni. Már önállóan lovagolhatok osztályban. Állatorvos szeretnék lenni, ezt négy éves korom óta tudom.”

2010.12.03

Forrás:lovasvilagkupa.hu

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés