Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovas egyeztetés: London elérhető cél PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. május 14. péntek, 18:37

Lovas egyeztetés: London elérhető cél…

.


                                   Molnár Zoltán, Szotyori Nagy Kristóf, Strobl Dorottya

Az egyeztetés bemutatkozással kezdődött.
Molnár Zoltán főtitkár köszöntötte a szövetség új főtitkárát, Strobl Dorottyát és Szotyori Nagy Kristófot, a díjugrató szakág elnökét, az ismert lovast, akit rokoni szálak is fűznek kedvenc sportjához, hiszen édesapja köztiszteletnek örvendett versenybíró volt, nagymamája pedig negyedszázadon át dolgozott a szövetségben.

"A legutóbbi olimpia óta kedvező változások történtek a lovas sportban.  London elérhető cél,   jó eséllyel pályázunk a részvételre" – jelentette ki határozottan Szotyori Nagy Kristóf a szakág elnöke.
A bizakodás elismerésre méltó, hiszen a lovasok utoljára Atlantában vehettek részt  az olimpiai játékokon. De a bizakodást az elmúlt évi eredményekkel támasztották alá.
A díjugrató válogatott hosszú idő után ismét csapattal vehetett részt a Windsorban rendezett Európa-bajnokságon, méghozzá sikerrel, hiszen közel kerültek a nemzetközi élvonalat jelentő első tíz csapathoz. A 19 éves Kovács Henri az első számú reménység, négy ifjúsági bajnoki versenyen végzett az első tíz között.
A fiatalok valóságos szenzációt szolgáltattak. Szabó Gábor is kiválóan szerepelt. Burucs Borbála a döntőbe jutott, az Ífjúsági Európa-bajnokságon. Burucs Barnabás pedig a 12—14 éves korosztályban lett  Eb ezüstérmes. A fiatalok  megnyerték az Isztambulban rendezett Európai Régió ifjúsági csapatversenyét. Haya  Bint  al Hussein hercegnő, a szövetség elnöke elismerő gratuláció kíséretében nyújtotta át a kupát Lázár Vilmosnak, a magyar szövetség elnökének a koppenhágai kongresszuson.  


- Minek köszönhető ez a rendkívüli fejlődés, hiszen az elmúlt évek során az olimpiai előkészületek alkalmával a sajnálatos baleset során elhunyt Turi József után, az  utód, a Magyarországra áttelepült James Windgrave nem tudta valóra váltani  a reményeket.


"Az Európai Unió tagságunkkal megnyíltak a határok. Amig korábban órákat, fél napokat kellett várakozni a határokon, azóta simán, gyorsan szállíthatjuk a lovakat. Fejlődött a kommunikáció, s végül, de nem utolsó sorban a külföldi lótulajdonosok is kezdtek bízni a fiatal magyar lovasokban. Minden tekintetben közelebb kerültünk Európához a nemzetközi élvonalhoz "– hangzott a főtitkár, Stróbl Dorottya   válasza. 

De a szakemberképzés örvendetes változásairól is szó esett. Feltérképezték a lovas sportban tevékenykedő edzőket. Számukra évente több alkalommal külföldi szakemberek által vezetett továbbképzéseket szerveztek. Megszigorították a versenyzési engedélyek kiadását.


A már említett Kovács Henri jelenleg is az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol az egykori híres lovas, jelenlegi lótulajdonos, Katy Monahan Prudent vette szárnyai alá. Krucsó Balázs Németországban készül. Megfelelő négylábú segítőtárs áll rendelkezésére. Horváth Balázs is új lóval próbálkozik. Windsorban a magyarok közül Hugyecz Mariann érte el a legjobb eredményt, de szereplése az eddigiek során eléggé kiegyensúlyozatlan volt.
Díjlovaglásban egyedül Ács Róbert közelíti meg a nemzetközi színvonalat, pályázhat olimpiai részvételre.

Ez évben a Kentuckyban rendezendő Lovas Világjátékok jelentik a fő eseményt, ahol a négyes csapat részvételét tervezik, bár ez alaposan igénybe veszi a szövetség kasszáját, hiszen egy-egy ló kiszállítása csaknem tízezer Euróba (2,8 millió forintba) kerül.
A nemzetközi szövetség (FEI) ez év végén jelöli ki a kvalifikációs versenyeket. Egyelőre csak az biztos, hogy a londoni olimpia lovas versenyeit a Greenwich Parkban rendezik meg, és 75 lovas indulhat. 
A magyarok tehát bizakodnak. Örvendetes, hogy a sportkedvelők a szövetség szakmai segítségével rendezett két látványos esemény, a Papp László Aréna-beli hagyományos Lovas Világkupa versenyen, valamint a Hősök-terén sorra kerülő Nemzeti Vágta során egyre nagyobb figyelemmel kísérik a lovas sportot, s közben bizonyára arra is gondolnak, hogy egykor lovas nemzet volt a magyar !

Video a beszámolóról>>>

2010.05.14

Forrás:Mob.hu

 

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés