Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Óriási botrány az FEI Díjugrató VK Döntőn!!! PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. április 17. szombat, 20:15
Sapphire-t a sárga kancát akit McLain Ward (USA) lovagol a Világkupa Döntő FEI World Cup™ versenybírósága kizárta és diszkvalifikálta a további versenyzésből a bal első lábán mutatkozó pozitív hiperérzékenység miatt!
 
McLain Ward-Sapphire
Foto:hunterjumpernews.com
 
A lovat kiválasztották termográfiai vizsgálatra a II. versenyszám után, tájékozatta a csapatot Dr Tim Ober az Usa válogatott állatorvosa.
A teszt egy a lábakon végzett termográfiai kamerás vizsgálatot és egy klinikai vizsgálatot jelentett, amit az FEI állatorvosai (Dr Paul Farrington és Dr Emile Welling) végeztek el a lovon.
A vizsgálatnál jelen volt a két lóápoló és Dr Tim Ober.
A termográfiai vizsgálat kimutatta, hogy Sapphire bal első lába érzékeny a ló fitt és így még folytathatja a versenyzést.
Mivel McLain Ward megynyerte a VK első fordulóját, második lett a középdöntőben valamint összetettben vezeti az Világkupa Döntő FEI World Cup™versenyét így a versenybíróság és az FEI úgy döntött, hogy újra meg kell vizsgálni a lovat. A második vizsgálatra ma 12:30 kor került sor ugyanazzal a módszerrel amit az első vizsgálatnál használtak.
A vizsgálatnál jelen volt a Genfi Vk versenyigazgatója Rene Billardon (FRA), Dr Ober, a két lóápoló, az amerikai lovasszövetség képviselője Lizzie Chesson, Dr Paul Farrington, Foreign Veterinary Delegate Dr Emile Welling (BEL) és Dr Markus Mueller (SUI).
Az újra megvizsgált Sapphire(Darco) ekkorra már olyan mértékű hiperérzékenységet mutatott(az orvosok szerint) a bal első lábán, hogy nem folytathatja tovább semmilyen körülmények között a versenyzést és diszkvalifikálni kell.
Az FEI állatorvosi delegációja azonnal tájékoztatta a versenybíróságot és a (lóért felelős személyt)McLain Ward-ot, hogy a lovat kizárták a további versenyzésből, Dr Farrington megemlítette, hogy nem találtak semmiféle bizonyítékot sem McLain Ward sem az Usa válogatott tagjai ellen ami doppingolásra utalt volna.
Az FEI Általános Szabályzatában FEI General Regulations (Art. 159.6.2, 159.6.4) nincs olyan kitérés, hogy egy lovat ki kell zárni vagy diszkvalifikálni a versenyből abnormális érzékenyég miatt.
 
2010.04.17
Forrás:hunterjumpernews.com
 
 

 

Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés